La masia situada entre la comarca de l’Urgell i la Noguera, al nord, a tocar del relleu accidentat de la Serra d'Almenara (459 msnm) i la vall del Sió, on s'ha establert Agramunt, i al sud la plana de Ponent on hi trobem Tàrrega o Bellpuig. Un bon lloc per endinsar-se en aquestes terres i coneixer-la millor.

Bellpuig

Bellpuig

La importància del municipi de Bellpuig a la plana de l’Urgell es basa en la influència històrica del seu castell durant l’edat mitjana i sobretot al creixement del segle XVI, quan va viure la seva època de màxima esplendor.

L’arquitectura religiosa concentra els atractius més destacables de Bellpuig. L’església de Sant Nicolau acull el sepulcre de Ramon Folch de Cardona, el personatge més rellevant de la vila, mentre que són remarcables els claustres del convent de Sant Bartomeu.

+info

Tàrrega

Tàrrega

A la vall del riu d’Ondara, on els altiplans de la Segarra donen pas a les terres planes de l’Urgell, hi ha el terme municipal de Tàrrega. Gràcies a la seva ubicació geogràfica la ciutat ha estat sempre un important enllaç de comunicacions. L’activitat econòmica és actualment diversificada entre els diferents sectors.


+info

Balaguer

Balaguer

Balaguer, històrica ciutat del Comtat d'Urgell, és la capital de la comarca de la Noguera. La Noguera és la comarca més extensa de tot el territori català, la seva capital de província, Lleida, està situada a uns 30km.

+info

Agramunt

Agramunt

La vila d’Agramunt (l’Urgell-la Plana) és el centre geogràfic i la població capdavantera de la Ribera del Sió, una comarca natural situada en el punt de confluència de l’Urgell, la Segarra i la Noguera. Agramunt és la segona població en importància de la comarca de l’Urgell, situada al peu del riu Sió, al nord de la comarca.

És una vila industrial, de serveis i agrícola, molt coneguda per les seves fàbriques de torró i xocolata.  Agramunt, vila de dolces tradicions!  Les voleu conèixer?

Díptic informatiu de l’Oficina de Turisme d’Agramunt

Díptic informatiu

+info

Preixens

Preixens

El terme municipal de Preixens, d’una extensió de 28,67 km 2 ,confronta a llevant amb Agramunt, a migdia, amb aquest mateix municipi i amb Castellserà, ambdós de la comarca de l’Urgell

El municipi és a la vall mitjana del Sió, i continua morfològicament la plana urgellesa regada pel canal d’Urgell.

+info