Cal Monic es troba en un emplaçament on pots observar nombroses especies  que busquen en el secans de la Serra de Bellmunt-Almenara el seu espai per sobreviure, a la primavera sobretot, però també  a l'estiu, és un autèntic plaer observar-les. Hi trobem el sisó, el torlit, la calandria, el gaig blau, l'abellerol, el cucut reial, la puput, cruixidells ...

A la vegada a la Serra d'Almenara  és possible veure-hi nombrosos tipus de rapinyaire: esparver cendrós, xoriguer comú i petit, milà reial, milà negre, l'arpella, l'aligot, l'àliga marcenca, l'àliga cuabarrada, l'àliga reial... I també de la família dels estrígids, com el mussol comú, mussol banyut, gamarús, l'òliba i fins tot es pot veure algun duc.

Sense cap mena de dubte un dels millors punts de Catalunya per observar-hi una gran diversitat de rapinyaires.

I un altre punt de gran interés ornitològic i paisatgístic que des de Cal Monic que pots visitar és l'estany d'Ivars i Vila-sana, i també recorrer altres llocs de la Plana de Lleida.
 

Si t'agradaria conèixer i observar l'avifauna t'ajudem en allò que necessitis i, et podem proposar rutes que podràs fer al teu aire o guiades que millor s'adaptin als teus interessos.
 

Demana'ns informació!

Galeria d'imatges